LHB Inter Security honlapja
 
Bemutatkozunk
Szolgáltatásaink
Referenciák
Galéria
ElérhetőségAz ez idáig telepített és felügyelt közel 1200 előfizetőnknek az üzemeltetés során betöréssel okozott lopási káreseménye nem volt, mivel vagy elfogtuk az elkövetőt, vagy az a riasztórendszer működésbe lépésekor elmenekült a helyszínről. Az általunk védett objektumokban csak behatolással járó rongálási káresemény történt. Az üzemeltetés során rendszereinket bűnelkövetőknek hatástalanítani még nem sikerült. A fenti üzembiztos és hatékony paraméterek abból adódnak, hogy a mi felfogásunk szerint nem csak az ún. halk riasztást javasoljuk - amikor a sziréna működése nélkül csak a központon át jelez be a rendszer - hanem a vegyes: halk és hangos, a szirénával együtti riasztást is, mert így nagyobb az esélye annak, hogy egy átlagos betörő a rongálással okozott kár után a sziréna hangjának hatására elmenekül a helyszínről anélkül, hogy nagyobb rongálási vagy lopási kárt okozna. Amennyiben ennek ellenére a helyszínen marad és folytatja a bűncselekmény elkövetését, még mindig nem tudja azt, hogy a rendszer nemcsak szirénázik, de felügyelettel is rendelkezik és az intézkedő csoportunk úton van a betörés helyszínére.

Minden általunk szerelt riasztóközpont tartalmaz 1 db kezelőegységet, amelyről a központ vezérlése számkombinációkkal történik vagy távirányítóval történő muködtetésű központot is forgalmazunk, és felszerelünk. Távirányítóval kapunyitás, illetve részleges riasztóbekapcsolás is elvégezhető.

Riasztórendszer központi egységének ismertetése:
Mindegyik riasztóközpont rendelkezik ún. feketedobozzal - memóriatárral, így az utolsó min. 150 eseményt a saját memóriatárában is eltárolja. A felügyeleti központunkra csatlakozás esetén 1 évre visszamenőleg archiválunk minden eseményt - így munkaidő nyilvántartást is elvégezhet kód alapján, amennyiben ez szükséges.

A riasztóközpont alkalmas telefonvonalon, vagy rádiótelefonon, URH rádión keresztül történő kommunikálásra. A jelzés közvetlenül a felügyeleti állomásra, illetve szükség esetén a rendőrségre fut be, vagy és vele egyidőben helyszíni riasztásra képes.

A riasztóközpontok monitoring rendszerű digitális vevőegységre az alábbi jelzéseket tudják kommunikálni:

•  Nyitó-zárójelentés (szelektíven, kódszámok alapján)
•  Érzékelők riasztójelzései (mozgás, üvegtörés, nyitás)
•  Füstérzékelők, támadásjelzők
•  Tesztjelzések
•  Tápfeszültség állapotjelzése (áramszünetek)
•  Akkumulátorfeszültség jelzése
•  Szabotázsjelzés (24 órás)
•  Kezelővel támadásjelzés, tűzjelzés és orvosi segítséghívás
•  24 óránként tesztjelek

A központok 24 órás áramszünet esetén is üzembiztosak maradnak. A riasztórendszer kezelőegységéről leolvashatók az utolsó riasztó jelzések (memóriatár), és a hibajelzések is. A riasztórendszerek telepítése úgy történik, hogy 24 órában szabotázsvédelemmel rendelkeznek, tehát függetlenül a nyitott vagy a zárt állapottól, az esetleges rongálásokat is azonnal jelzik. A riasztórendszer minden részegysége szabotázsvédett (kültéri és / vagy beltéri sziréna, beltéri érzékelők, kábelek, kezelőegység, riasztóközpont).

A kültéri sziréna saját akkumulátorral rendelkezik (szabotázsvédett sziréna), ha megszűnik a kapcsolata a riasztóközponttal - akár rongálás miatt is - azonnal muködésbe lép.

Az LHB Inter-Sec. Kft. rendelkezik saját digitális vevőegységgel, rádiós adatátviteli és fogadó egységgel, illetve 24 órás felügyeleti szolgálattal, fegyveres akció csoporttal (Győr- Szombathely), műszaki telepítő- és karbantartó személyzettel.

 Vissza